Στην έκθεση «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έρχονται»-μια ματιά στο Tokyo 1964

Tokyo1964-exhibition2013

tokyo1964poster1Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 1964 είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της  Ιαπωνίας. Δεν ήταν τόσο οι θαυμαστές υποδομές που δημιουργήθηκαν για τη διοργάνωση, αυτές που έδωσαν αυτήν την ιδιαίτερη σημασία στους Αγώνες. Το Τόκιο 1964 αποτέλεσε το σύμβολο της ανοικοδόμησης της κατεστραμμένης από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο Ιαπωνίας, ήταν αυτό που της άνοιξε τις πόρτες για να βγει ξανά στον κόσμο, ήταν αυτό που έδωσε στον ιαπωνικό λαό την αίσθηση της αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον.

Το Μουσείο του Έντο-Τόκιο (Edo – Tokyo Museum) αποφάσισε πριν την ανακοίνωση της απόφασης για την διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, τη διοργάνωση της έκθεσης με τίτλο «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έρχονται!».  Απόφαση ριψοκίνδυνη, που τελικά αποδείχθηκε προφητική αφού τελικά το Τόκιο κέρδισε και η έκθεση συνέπεσε με τη νίκη αυτή.  

Η έκθεση η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2013, είναι μια αναδρομή στους 18ους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους πρώτους που έγιναν σε ασιατικό κράτος.


Το GreeceJapan.com επισκέφθηκε την έκθεση και μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο… στο Τόκιο 1964 !

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Φωτογραφίες: Junko Nagata / GREECEJAPAN.COM

 

Junko Nagata
GreeceJapan.com
scroll to top

Send this to a friend