Ελληνοϊαπωνική επίσκεψη στην πόλη Τοκαμάτσι

tokamachi

Την πόλη Τοκαμάτσι του νομού Νιιγκάτα στην κεντρική Ιαπωνία επισκέφθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκιο κ. Διονύσης Πρωτοπαπάς έπειτα από πρόσκληση του εκδότη της τοπικής εφημερίδας «Tokamachi Press» (με ιστορία 106 χρόνων) κου Masatane Yamanouchi και του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της πόλης κου Hideji Maruyama. Την εκδρομή διοργάνωσε η κα Tomoko Fukazawa από το Sasamoto Laboratory of Graduate School of Sports του Πανεπιστημίου Waseda.  Στην αποστολή συμμετείχε ο κ. Δημήτρης Τσεχπενάκης, Μηχανικός  Επικοινωνιών – Πληροφορικής της Ελληνικής Πρεσβείας,  ο αξιωματούχος του Ιαπωνικού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Taku Aaramaki με την οικογένειά του (ο οποίος έχει υπηρετήσει στην Ιαπωνική Πρεσβεία στην Αθήνα και μάλιστα είναι γνώστης της ελληνικής γλώσσας), ο γενικός γραμματέας της Japan-Greece Society κ. Shuji Kawakami και o κ. Daiyu Kobayashi. Τέλος, είχαμε την τιμή να συμμετέχουμε και εμείς και ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές για την πρόσκληση και τη θαυμάσια φιλοξενία.

Η πόλη έχει μια μακρά παράδοση στην καλλιέργεια του ρυζιού – της βασικής πηγής διατροφής για τους Ιάπωνες – του οποίου το φύτεμα και πότισμα γίνονται τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Την πρώτη μέρα οι συμμετέχοντες στην αποστολή επισκέφθηκαν έναν ορυζώνα και είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν οι ίδιοι το ρύζι με τον παραδοσιακό απλό τρόπο, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες. Κάθε φυτό, ένα ένα με το χέρι, περπατώντας μέσα στη λάσπη. Αξέχαστη εμπειρία και πρωτόγνωρη για τους Έλληνες συμμετέχοντες που συμφώνησαν να έρθουν ξανά το φθινόπωρο να μαζέψουν τη σοδειά που φύτεψαν!

Την επόμενη μέρα σειρά είχε η τελετή του τσαγιού και η δοκιμή κιμονό. Το Τοκαμάτσι είναι γνωστό και για τα κιμονό του που συναγωνίζονται ακόμα και αυτά του Κιότο. Η δημιουργία εξαιρετικής ποιότητας κιμονό στην πόλη έχει ιστορία 1500 χρόνων. Αξίζει μάλιστα να την επισκεφθείτε στις Μαϊου στο ετήσιο Tokamachi Kimono Festival.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κείμενο-φωτογραφίες: Junko Nagata/ GreeceJapan.com

 

Junko Nagata
GreeceJapan.com
scroll to top

Send this to a friend