Απέβιωσε ο Πρίγκιπας Μικάσα, το γηραιότερο μέλος της Αυτοκρατορικής Οικογένειας της Ιαπωνίας

prince_mikasa

Απεβίωσε το πρωί της 27ης Οκτωβρίου σε νοσοκομείο του Τόκιο σε ηλικία 100 ετών ο Πρίγκιπας Μικάσα-νο Μίγια (Τακαχίτο), ο μικρότερος αδερφός του Αυτοκράτορα Σόουα (Χιροχίτο) και θείος του σημερινού Αυτοκράτορα Ακιχίτο. O Μικάσα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με οξεία πνευμονία και αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.

Γεννημένος στις 2 Δεκεμβρίου 1915 ήταν ο τέταρτος γιος του Αυτοκράτορα Τάισο (1879-1926) και 5ος στη σειρά διαδοχής του ιαπωνικού θρόνου. Από την εποχή Μεϊτζι, ήταν το πρώτο και μοναδικό μέλος της Αυτοκρατορικής Οικογένειας της Ιαπωνίας που έφτασε τα 100 χρόνια. Ήταν παντρεμένος με την Γιουρίκο Πρίγκίπισσα Μικάσα και είχαν αποκτήσει πέντε παιδιά από τα οποία τα δύο είναι εν ζωή.

Την εποχή του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου υπηρέτησε ως αξιωματικός του αυτοκρατορικού στρατού. Μετά τον πόλεμο σπούδασε ιστορία της Μέσης Ανατολής και αρχαιολογία. Από το 1954 μέχρι το θάνατό του ήταν επικεφαλής της Ιαπωνικής Εταιρείας Μεσανατολικών Σπουδών.

Τη δεκαετία του 1970 ο Πρίγκιπας Μικάσα εγκαινίασε το Γραφείο του Ελληνικού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Τόκιο μαζί με τον τότε Διευθυντή του Γραφείου κ. Δήμο Βρατσάνο. Η τελετή των εγκαινίων είχε γίνει στοΞενοδοχείο New Otani και είχε συνδυαστεί με την έναρξη της απευθείας πτήσης Τόκιο-Αθήνα της Japan Airlines.


scroll to top

Send this to a friend